Gefeliciteerd MOES!

3 april '23

Afgelopen 1 april opende de vernieuwende Arnhemse ontmoetingsplek ‘MOES’ haar deuren. Samen met burgemeester Marcouch en een mengelMOES van Arnhemmers werd de ‘buurtboom’ geplant. Jong en oud was aanwezig om dit feestelijke moment te vieren.

image alt

Feestelijke opening

Het druk bezochte openingsfeest van MOES was afgelopen 1 april in Plattenburg, Arnhem. Stichting MOES wil als een "favoriete boom" zijn in de stad waar iedereen samenkomt. De ‘buurtboom’ die burgemeester Marcouch tijdens de opening plantte symboliseert deze gedachte. Ook was er tijdens de opening live muziek, een silent disco, knutselen voor kinderen en een workshop graffiti. En… er was heel veel lekker eten!

image alt

Historische plek

MOES bevindt zich in het historische portiershuisje aan het voormalige ENKA-terrein in de Beeldhouwerstraat. Het portiershuisje is het enige gebouw wat nog over is van de voormalige kunstzijdefabriek. Tot verkort was het ENKA-terrein geen plek waar mensen bij elkaar kwamen, dat wordt wel anders nu MOES officieel geopend is. In de toekomst zal MOES ook de bewoners van de toekomstige nieuwbouwwijk Het Zijdekwartier met de bestaande buurtbewoners verbinden.

image alt

Over MOES

MOES is een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. Het initiatief wil eenzaamheid tegengaan, ongelijkheid verkleinen en buurtvergroening bevorderen. MOES richt zich daarvoor op het samenbrengen van een ‘mengelMoes’ van mensen: zowel mensen met ‘wind mee’ als mensen met ‘wind tegen’ in hun leven.
Ook het aanbod van MOES is divers: zo is er een gezellig café met kleine lunchkaart en organiseren buurtbewoners diverse sportieve en creatieve workshops. Ook kun je er samen tuinieren of ruimtes huren. MOES is vijf dagen per week open van 08.30-17.00 uur.

image alt

Felicitaties

De ontwikkelaars van de toekomstige nieuwbouwwijk Het Zijdekwartier, BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van de Klok, feliciteren het buurtinitiatief MOES met haar feestelijke opening! De ontwikkelaars zien MOES als een belangrijke stap naar het verweven van de nieuwbouwwijk met de omliggende stad.

Meer over MOES
  Het Zijdekwartier
Meer nieuws? Ga naar het overzicht