Dé ontmoetingsplek voor Het Zijdekwartier en omgeving

MOES is dé ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen. Als een gezellig buurtcafé met een kleine lunch- en borrelkaart, biedt MOES veel meer dan alleen lekker eten en drinken. Het is een levendige plek waar buurtbewoners zich verbinden, activiteiten organiseren en kennis delen. MOES bevindt zich in het portiersgebouw van de voormalige kunstzijdefabriek, op het terrein van de toekomstige nieuwe wijk Het Zijdekwartier.

"MOES is zoals de lievelingsboom van de buurt: een gezellige ontmoetplek voor jong én oud."

image alt

Verbondenheid

MOES werd geboren uit de behoefte aan een plek waar mensen kunnen genieten, creëren en samenwerken. MOES is een plek waar jij je direct thuis en welkom voelt.

Met de komst van de nieuwe wijk Het Zijdekwartier werd de behoefte aan een ontmoetingsplek nóg groter. MOES verbindt de bewoners van de bestaande buurten en straks die van Het Zijdekwartier. MOES is van en voor de buurtbewoners en vindt de diversiteit van mensen en natuur heel belangrijk.

MOES heeft als doel: bijdragen aan een leefbare buurt en stad. Hierdoor zijn de activiteiten gericht op het tegengaan van eenzaamheid, het verminderen van ongelijkheid in de buurt, het versterken van sociale cohesie en het vergroenen van de omgeving.

image alt

Ontdek de diversiteit van MOES

In MOES is altijd iets te beleven! Van gezellige koffiemiddagen tot creatieve knutselclubs voor kinderen en culturele voorstellingen voor alle leeftijden. De diversiteit aan activiteiten wordt mogelijk gemaakt door de enthousiaste vrijwilligers, beter bekend als "MOESmakers," die zich inzetten voor de MOEStuin, de Klus Club en andere initiatieven.

Website MOES

Kom langs bij MOES en beleef het zelf!

MOES is doordeweeks geopend van 09.00 tot 17.00 uur, maar de activiteiten gaan vaak door in de avonden en weekenden. Bekijk de agenda op de website van MOES voor alle komende activiteiten en vergeet vooral niet langs te komen. Ervaar de warme sfeer, ontmoet nieuwe mensen en voel je direct thuis bij MOES!

  Website MOES
  Meer over Het Zijdekwartier